Welkom bij PROBEK BUIGWERKEN nv

1959

na twintig jaar ervaring te hebben opgedaan in verschillende metaalbedrijven als machinebouwer, ontwerper en constructeur, beslist Lodewijk Prijs om zelf een bedrijf te starten met als doelstelling : het toeleveren van metalen onderdelen voor de meubelindustrie. De naam van het bedrijf wordt PROBEK BUISMEUBELEN.

1965

het bedrijf met ondertussen 2 vestigingen in Hasselt (Kuringen) en in Genk, heeft reeds 60 werknemers in dienst. Het machinepark omvat nu een constructie-afdeling met een reeks zaagmachines, buizenbuigmachines, ponspersen, lasapparaten, plaatbewerking, een lakstraat, een chromage, een montageafdeling en is gespecialiseerd in het vervaardigen van stoelen, tafels, trapladders, relaxzetels, keukenknechten, tabouretten, campingstoelen en tafels, onderstellen van displays, enz...

1976

de drie zonen van Lodewijk zijn ondertussen afgestudeerd als metaalbewerkers en worden tewerkgesteld in het bedrijf.

1989

Lodewijk Prijs gaat met pensioen.
Het bedrijf word gesplitst , de oudste zoon Rudi specialiseert zich in plaatbewerking, lakwerken , stoffering en verkoop van kwaliteitsmeubelen.
De andere zonen Dirk en Mark specialiseren zich in buisbewerking nl. zaag en buigwerken, ponsen, alle soorten laswerken, montagewerken, aanmaak van pons en buigmatrijzen, eigen ontwikkeling en bouw van machines voor specifieke produkten.

2009

Het bedrijf heet nu PROBEK BUISMEUBELEN NV.
Wij zijn voor U de juiste keuze van toeleverancier door ervaring en betrouwbaarheid.